Overzicht

Nieuws

IBE-BVI Group en gerecycleerde kunststoffen

IBE-BVI en T&CPI nemen het voortouw in de normalisatie activiteiten ISO/TC 123 – CEN/TC 261 van de Werkgroep “Verpakkingen Gevaarlijke stoffen” en dit met betrekking tot het gebruik van gerecycleerde kunststoffen.

Doelstelling is om de bestaande ISO 16103 norm te herzien, kwalitatieve eisen op te stellen voor de gerecycleerde kunststofmaterialen bestemd voor het vervaardigen van transportverpakkingen gevaarlijke goederen en nieuwe normen ontwikkelen voor het gebruik van deze gerecycleerde grondstoffen. Een eerste informele internationale werkvergadering met een aantal grondstof leveranciers en een aantal producenten van holle verpakkingen heeft dit jaar in juni plaats gevonden.

Tijdens een tweede informele vergadering (gepland dit najaar) zal deze groep uitgebreid worden met de verschillende stakeholders actief in de circulaire kring van kunststof. Naar de toekomst toe zal eveneens het gebruik van gerecycleerde kunststof voor de productie van kisten, zakken, IBC’s en LP’s (large packaging) bestemd voor transportverpakkingen van gevaarlijke stoffen in acht genomen worden en beoordeeld.

Bedrijven die interesse hebben om deel te nemen aan de CEN/ISO Werkgroep activiteiten dienen zich aan te melden bij hun nationaal normalisatie instituut.

In België heeft het Bureau voor Normalisatie (NBN) het IBE-BVI aangesteld als sector operator voor wat betreft ISO/TC 122 en CEN/TC 261  - Contact: Marleen Calcoen

Voor meer info: volg onze nieuwsbrief.