Overzicht

Nieuws

Wil je eens wat weten? Nu kunnen we water eten

“…Ik heb water geslurpt. Ik heb het gezwolgen. Ik heb er teugjes van genomen. Maar ik heb het nooit gegeten. Dat veranderde toen ik mijn eerste Ooho probeerde. Ooho of eetbaar water is het geesteskind van Pierre Paslier en Rodrigo Garcia Gonzalez, die een alternatief wilden creëren voor plastic flessen, die velen onder ons dagelijks kopen en ook weggooien. Hun ingenieuze oplossing is een eetbaar, op zeewier gebaseerd membraan dat water vasthoudt...”
Dit was de inleiding van een opvallend artikel dat door Julia Platt Leonard werd gepubliceerd op 17 april 2017. Ooho lijkt op een dikke druppel, een eetbare, biodegradeerbare en smaakloze capsule die een flinke teug water bevat. Eetbare verpakkingen oogsten ook kritiek. Sommigen vinden dat de “eetbaarheid” van verpakkingsfolies en coatings de echte doelstelling van een verpakking tenietdoet, voornamelijk de voeding beschermen tegen stof en microben en de bewaartijd verbeteren…

Lees het volledig artikel.