Overzicht

Nieuws

Een publicatie van Leo Goeyens, Voorzitter van de Raad van Bestuur

Het boek GOOD AND BAD FOOD SCIENCE – Separating the wheat from the chaff werd in juli gepubliceerd. Het illustreert enkele uitzonderlijk ingenieuze en nuttige, maar ook enkele heel ongezonde en gevaarlijke, ontwikkelingen uit de voedingstechnologie. Verder bespreekt het enkele chemische stoffen zonder een scheikundeboek te zijn.

Elke dag opnieuw zijn we met z’n allen blootgesteld aan een uitermate complex mengsel van chemische stoffen. De gezondheidsrisico’s, die hieraan verbonden zijn, vergen een efficiënte laboratoriumstrategie. Maar er is meer! Productie, bewerking, verpakking en bereiding van voeding horen op een ethische manier te gebeuren. Chemische “cocktails” kunnen onze gezondheid ondermijnen; enkel een correcte en eerlijke aanpak kan ons veel ellende besparen.

U kunt het boek nu bestellen via de uitgever, Academic and Scientific Publishers. En u kunt eveneens een exemplaar aanschaffen aan de receptie van het Belgisch Verpakkingsinstituut. De prijs bedraagt € 25,00.