Overzicht

Blockchain: toepassingen en opportuniteiten voor de verpakkingswereld

Hebt u de term “blockchain” de laatste tijd al vaker gehoord?
Kom als professional binnen de verpakkingswereld de toepassingen en opportuniteiten van deze revolutionaire technologie te weten!


Spreker

Deevid De Meyer Co-Founder, Brainjar
Deevid geeft leiding aan een groeiend team van AI-ingenieurs en heeft de laatste twee jaar al meer dan honderd uitstekend ontvangen lezingen over o.a. artificiële intelligentie gegeven.

Spreker

Kevin Leyssens Blockchain Bandit, The Ledger
Na in 2017 gestart te zijn als young potential, is Kevin nu full stack blockchain developer met een focus op Ethereum. Hij werkte mee aan diverse projecten rond o.a. crypto currencies.

Programma:

10u45 Onthaal

11u00 Inleidend kader: Wat is blockchain?

             * Ontstaan en link met bitcoins
             * Definities en begrippen
             * Technologie & principe

12u00 Lunch

12u30 Concrete toepassingen van blockchain

Blockchain is een technologie met baanbrekend potentieel in tal van sectoren, waaronder de verpakkingsindustrie, vergelijkbaar met de opkomst van het internet destijds. Hier worden verschillende concrete toepassingen van deze technologie uit de doeken gedaan, zoals de transparantie en traceerbaarheid van informatie over bijv. producten in een supply chain. Waar mogelijk wordt de link gelegd naar gelijksoortige of relevante toepassingen in de verpakkingsindustrie.

13u30 Mini workshop: hoe begin je concreet aan een blockchain project?

Tijdens het inleidend kader hebben de deelnemers een eenduidig begrip gekregen van de werking van een blockchain. Nu zijn ze in staat om zelf een inhoudelijk gesprek te voeren over de mogelijkheden die deze technologie biedt voor de verpakkingsindustrie. Tijdens deze mini workshop gaan we in groepjes de vuistregels toepassen om usecases binnen deze industrie te onderkennen. Met elkaar werken de deelnemers een high-level business case uit.

14u30 Koffiepauze

14u45 Kunstmatige intelligentie

Kunstmatige intelligentie, of AI (Artificial Intelligence), is de afgelopen jaren enorm toegenomen in populariteit. De opkomst van “Deep Learning” laat zich in bijna elke industrie voelen en zorgt voor een golf van automatisering in de logistieke- en productie-sectoren. Het zal dus niet verbazen dat AI ook in de verpakkingsindustrie voor een revolutie kan zorgen. In deze presentatie introduceren we de basisconcepten rond AI en Deep Learning en tonen we met usecases uit de logistieke- en producerende industrie wat AI kan betekenen in de verpakkingsindustrie.

16u15 Blockchain: opportuniteiten en uitdagingen - Q&A  

Extra info:

Timing: de opleiding gaat telkens door van 10u45 tot en met 16u30.
Inbegrepen in de prijs: opleiding, syllabus, koffiepauzes, sandwich lunch

 
Subsidies:

• voor KMO's: via de KMO-portefeuille
• voor voedingsbedrijven (PC 118 en PC 220): via ALIMENTO